Erik Grip Koncert

Erik Grip giver koncert på Østergaard

På Østergaard Aktivitetscenter i Karleby kan du komme til koncert med Erik Grip

Søndag d. 12. februar fra kl. 15-17.

Hele arrangementet koster kun 50,-, inklusiv et glas vin og lidt snack.
Alle, uanset alder, er hjertelig velkommen!

Billetter købes ved døren.

Dronningens fortjenstmedalje

Tove Thorst - Ansat 40 år i Lejre Kommune

Tover Thorst, forebyggende medarbejder,  kunne den 1. december fejre 40 års  jubilæum, som ansat i Lejre Kommune.

Tove Thorst, der er uddannet hospitals-laborant, har, bortset fra de første par år, været ansat som forebyggende  medarbej-der. Oprindeligt var stillingsbetegnelsen  beskæftigelsesterapeut, men undervejs har stillingen ikke alene ændret navn, men bestemt også  karakter – og det er ikke mindst Tove Thorst’s fortjeneste, at  jobbet løbende  har tilpasset sig de med tiden skiftende behov.
Mange lejreborgere, især i Lejre øst, kender Tove Thorst fra de forebyggende hjemme-besøg, men også fra andre sammenhænge, for Tove Thorst interesserer sig for menne-sker, i udpræget grad for os i den såkaldte  
3. alder, og næppe nogen ældre, eller for den sags skyld yngre, er gået forgæves.

Ældrerådet ønsker Tove Thorst tillykke med 40. års jubilæet.

I anledning af 40 års  jublilæet modtog Tove Thorst dronningens fortjenstmedalje

Vi gætter på, at Tove Thorst inden længe får lejlighed til at takke dronningen for medaljen

fortjenstmedalje_0

Dronningens fortjenstmedalje

Aktivitetscentrenes program 2016 – 2017

Aktivitetscentrenes program for perioden august 2016 til april 2017 er på trapperne.

Årsprogram 16-17Programmet er i år i farver, og skulle dukke op i din postkasse i løbet af et par uger.

Hvis du ikke kan vente, så kan du allerede nu smugkikke her på Ældrerådets hjemmeside under fanen AKTIVITETER eller på aktivitetscentrenes egen hjemmeside.

God fornøjelse!

Ældrerådenes hæderspris

Ældrerådenes-Hæderspris-2016Jacob Birkler tv. modtager Ældrerådenes Hæderspris 2016

Jacob Birkler har formået at sætte fokus på det hele menneske i debatter om sundhedssystem og demenspleje. Ældrerådene kan bruge Jacob Birklers menneskesyn som fundament, når værdighedspolitik formuleres i den kommunale ældrepleje.

Jacob Birkler modtager prisen, fordi han insisterer på kompleksiteten i etiske problemstillinger og på, at svarene aldrig er givet på forhånd. Den insisteren højner niveauet i debatter og giver plads til nuancer. Han har bl.a. sat ord på dilemmaer omkring omsorgspligt og omsorgssvigt, og hvorvidt aktiv dødshjælp skal legaliseres.

Jacob Birkler har blandt andet udtalt: ”Et menneske har sin egen værdi og bør ikke reduceres til en udfordring eller en ældrebyrde”. Udfordringen til os alle handler dybest set om, hvordan vi møder vores medmennesker. Kommunalbestyrelser i hele landet er i øjeblikket i tæt samarbejde med ældre- og seniorråd i gang med at formulere værdighedspolitikker for ældreplejen, hvor det netop handler om at sætte det hele menneske i centrum.

Formand for DANSKE ÆLDRERÅD, Bent Aa. Rasmussen, overrakte Ældrerådenes Hæderspris, som bestod af glaskunst forestillende et øje og en glasvase, med ordene: Tak fordi du taler om de etiske spørgsmål og om, hvordan vi holder øje med hinanden. Du får denne pris, fordi vi sætter pris på dit engagement, men også for at huske dig på, at der er fortsat brug for, at du holder øje.

Jacob Birkler var glad og rørt for at modtage prisen. Han takkede forsamlingen og sagde: Livet skal leves hele livet, og derfor skal vi også finde blik for mennesker hele livet. Det skal ikke blot handle om at hjælpe, men også om at være der. Når vi placerer andre i låste kategorier ved at omtale dem som en udgift, så står vi ikke blot med en forseelse, men også med en forråelse. Med denne pris finder jeg ny energi til at pudse brillerne, så vi bedre kan se hinanden”.

Jacob Birkler er netop afgået som formand for Etisk Råd, som han var formand for fra 2010.

Han kalder sig klinisk etiker, er uddannet cand.mag. i filosofi og psykologi og har taget en ph.d. i medicinsk etik. Han har gennem en årrække arbejdet med etik og anvendt filosofi i sundhedsfaglig praksis, og er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofi og etik i sundhedsvæsenet.